Current Favorites Cover Songs

Dear Readers,

Kayaknya udah lama banget saya nggak lihat-lihat cover songs di youtube, akhirnya setelah selesai nonton film korea yang judulnya The Time We Were Not In Love (agak membosankan awalnya but great ending!) yang dikebut beberapa hari, saya iseng lihat-lihat cover songs di youtube.  These are my favs!

Actually i love every single videos of AhmirTV hehehe.  Suaranya bagus-bagus banget dan mereka cover lagu-lagu yang saya suka :p

Any recommendation cover songs that you like on youtube?

Cheers,

signature 1

Perjalanan Umroh ke Mekkah dan Madinah

Dear Readers,

Beberapa hari ini kayaknya lagi maleeeees banget ngapa-ngapain.  Boro-boro ada ide untuk nulis, bergerak untuk mandi aja malesnya minta ampun.  Kerjaan saya jadi cuma makan – tidur – nonton film – mandi – repeat,  bener-bener nggak produktif.  Anyway, daripada saya terus-terusan nggak produktif lebih baik saya share tentang pengalaman umroh bersama suami dan keluarga juni lalu hehehe.

Beberapa bulan lalu saya pergi umroh kira-kira 5 hari setelah resepsi pernikahan.  Capek? banget.. apalagi saya kekeuh mau pake acara honeymoon dulu ke Bali segala sebelum umroh hehehe jadilah saya ke bali hanya 2 malam lalu kembali ke jakarta istirahat 2 malam langsung pergi umroh.  Pas umroh sih nggak berasa capeknya tapi pas pulang badan rasanya rontok semua 😦

Perjalanan umroh kemarin adalah pertama untuk saya, udah gitu pergi nya langsung sama suami :p .  Setelah menimbang-nimbang dan membandingkan beberapa travel akhirnya kita memutuskan untuk menggunakan travel K tanggal 18 Juni lalu.  Kesan pertama? yang berangkat banyak banget hehehe.  Saya nggak berprasangka gimana-gimana..namanya juga mau pergi ibadah ya rame wajar-wajar aja.  Cuma ternyata pesawatnya disewa bersama beberapa travel agent, jadi waktu berangkatnya ngaret banget dan nggak terjadwal seperti biasanya.  Ini juga sebagai pengalaman nih jadi sebelum umroh harus tanya dulu pesawatnya sewa atau jadwal regular.

Dari seluruh perjalanan umroh kemarin, favorit saya adalah saat di Madinah.  Nggak tau kenapa perasaannya tenang, nyaman, dan enak banget bikin kangen 😦 .  Hotel kita waktu itu adalah Al Aqeeq yang tidak jauh dari Masjid Nabawi.  Berpuasa disana juga nyaman dan nggak berasa karena kegiatannya hanya bolak-balik hotel dan masjid aja jadinya nggak mikirin macem-macem nggak berasa tau-tau udah maghrib aja hehehe.

Baru sampai di Masjid Nabawi

IMG_6351

IMG_6375

Saya sempat mengunjungi Raudhah dua kali.  Kali pertama dengan rombongan besar dari travel dan kedua dengan rombongan kecil.  Jujur lebih nyaman dengan rombongan kecil, apalagi kalau kita kenal dengan Ustad yang tinggal dan memiliki istri disana.  Karena kebetulan pada kali kedua kita dibimbing oleh istri dari Ustad rombongan dan hanya dengan jumlah orang yang sedikit kita bisa masuk ke Raudhah tanpa mengantri panjang.

Kita hanya sekitar 3 hari di Madinah dan langsung pergi melaksanakan Umroh ke Mekkah.  Di Mekkah kita menginap di Pullman Hotel.  Dekat banget dengan Masjidil Haram tapi karena penuh banget jadinya suka lama nunggu lift naik dan turun hehehe.  Tapi bete nya langsung hilang ketika melihat Ka’bah… rasanya adeeeem banget bikin kangen tiap lihat foto-foto disana hehe.

IMG_0386

Di Mekkah juga kita nggak terlalu lama, karena memang hanya mengambil Umroh yang singkat saja hanya 9 hari hehehe.  Cuma sempat ke Masjid Quba dan berziarah di beberapa tempat aja.  Itu juga saya turun hanya sebentar lalu balik ke bis karena panasnya menyengat.

IMG_0307[1]

Kalau diperhatikan selama disana saya lebih sering memakai baju terusan warna gelap dan kerudung panjang ya hehe.  Soalnya kalau warna gelap relatif tidak transparan, lalu terusan juga gampang dan gak ribet dipakai.  Selain itu kerudung panjang juga memudahkan untuk shalat jadi nggak usah pakai mukena lagi.  Oiya selama disana nggak boleh lupa pakai sunblock, lip balm, foot cream, dan hand cream.  Karena kulit dan bibir jadi kering dan pecah-pecah.  Produk favorit saya selama disana itu merk Neutrogena.  Ampuh dan harga nya juga ekonomis hehehe.

sunblock
Source : Google.co.id
lip balm
Source : Google.co.id
hand cream
Source : Google.co.id
foot cream
Source : Google.co.id

Ternyata bener juga kata orang-orang, Umroh itu nagih yaa… sekali kesana pasti pengen balik lagi.  Mungkin next time bisa sekalian ke Turki juga 🙂

Cheers,

signature 1

How to Prevent Conflict Before your Wedding Day

Dear Readers,

Based on my experience, a few months during preparation period before wedding day is the most critical part for the couple and both of the families.  There are maaanyyyy things to be decided, and if we don’t know how to deal with it……it could lead to a disaster.  There are many couples cancel their wedding because of misunderstanding or disagreement regarding their wedding traditional theme, or even….. budget.  So it’s really important to set your mindset and attitude right towards those problems.  Keep Calm, It’s Only A Wedding !

1. Be a Good Listener

It’s true that this is your wedding, but we can’t deny especially in Indonesia that a wedding  becomes a family event where parents are also take part in deciding many things.  So it’s important to listen to their opinion and ask for some major things like catering or venue to both families.  Moreover, i’m sure they went to many wedding events before so maybe they could give a good suggestion. We never know, right? 🙂

2.  Discuss

I’m not saying to follow all the suggestions because not all of those fit with us,  but at least try to discuss and speak up the concerns.  Almost every part of a wedding is sensitive issue, either to you or your fiance or both families.  If there’s any disagreement then through discussion i hope there will be a win win solution for all.

3. Compromise

This is the key.  Compromise everything.  It’s not YOUR wedding and YOUR family’s event only, but it’s for you BOTH.  So try to compromise.  For example in Indonesia both of families maybe come from different parts of Indonesia and of course have a different tradition as well, then you can try to mix it or use one for reception and one for akad to be fair.

4. Be a Stronger You

There will be times when you just want to scream out loud and think of nothing.   Be stronger, for you and your fiance.  Refresh your mind by having a quality time without any wedding talks.  You will miss the time when you’re busy preparing everything soon.  This too shall pass!

5.  Just Let It Go

There are 2 choices for us in every problem.  Fight it until the end or just let it go.  If i were you, brides to be, i will choose the second.  Why? because your marriage is for a lifetime.  His family will become yours too so just let it go.  If it’s not a major things, just let it go.  This often forgotten… remember, the first and the most important thing is you gonna marry your love, everything behind comes a second.

Enjoy The Process, Girls!
Enjoy The Process, Girls!

Those tips work for me and my husband during our wedding preparation period.  So i hope those work for you too 🙂

Cheers,

signature 1

My Brideseries Review

Dear Readers,

Di post kali ini saya akan review salah satu hal kecil yang sering terlupakan saat pasangan merencanakan pernikahan : sepatu.  Kenapa penting? well di pernikahan itu kita akan berdiri lama banget.  It’s gonna be a nightmare kalau sepatu kamu bikin pegel, nggak nyaman, bikin lecet, sempit, dan lainnya.  Selain itu, mungkin nggak banyak orang sadar ya tapi buat saya penting sepatu matching sama pasangan dan warna baju kita hehehe.

Pertama kali mendengar merek ini saya langsung penasaran dengan review nya yang nyaman.  Kebetulan saat itu saya belum mendapatkan sepatu yang pas jadi saya langsung datang ke workshop nya Brideseries di daerah Tanah Kusir.  Kebetulan saat itu bisa bertemu dengan owner Brideseries yaitu mbak Nefrin yang ramah banget dan sabar ngelayanin saya yang banyak mau hehehe.  Sebenarnya aku membuat sepatu di Brideseries 4 pasang, tapi di post ini saya akan review 2  pasang aja yang saya yakin udah bisa mewakili kualitas Brideseries.

Sepatu berwarna emas ini kita bikin untuk resepsi yang bernuansa merah – emas.  Mbak Nefrin menawarkan untuk membuat warnanya lebih ’emas’ lagi, tapi saya pikir kenapa nggak bikin sepatu yang bisa dipakai berkali-kali? hehe.  Jadi diputuskan lebih ke warna kulit yang netral dengan menonjolkan warna payet yang berwarna emas dan swarovski nya yang cantik banget.  Oiya yang bikin tambah cantik, kalau diperhatikan sebelum dipayet bagian bawahnya itu dibordir lebih dulu jadi hasilnya lebih rapi dan terpola.

IMG_0429[1]

IMG_0428[1]

Setelah warna, mbak Nefrin bertanya mengenai tinggi heels nya.  “12 cm aja tinggi nya gimana? nanti platform nya 5cm.. nyaman kok”, duh saya langsung deg-degan karena nggak pernah pakai hak yang setinggi itu.  Apalagi dulu waktu kecil pernah keseleo gara-gara pakai hak tinggi jadi makin worry deh saya hahaha.  Pas dicoba, ya ampun ternyata nyaman banget! empuk dan nggak berasa tinggi karena platform depannya yang cukup tebal 5 cm, jadi 12 cm rasa 7 cm hehehe. Karena pas itu datengnya sama suami (pas itu masih calon :p ) jadi minta pendapat dong… dan pendapat suami positif.  Udah gitu suamiku tinggi jadi berasa kurcaci kalau pake heels pendek 😦

IMG_0430[1]

Ada 2 pilihan jenis hak, hak plastik dan hak kayu.  Sebenarnya katanya hak kayu lebih kuat karena tersambung langsung dengan bagian atas jadi mustahil hak patah.  Tapi akhirnya saya lebih memilih hak plastik karena hak nya yang tipis membuat penampilan lebih cantik.  Soal kenyamanan baik hak plastik atau hak kayu sama-sama nyaman kok.

Untuk sepatu laki-lakinya, bordiran dan swarovski disesuaikan dengan pasangan.  Karena tinggi nya pasti cuma hak pendek aja jadi no worry dan yang penting SAMA 🙂

Nah terakhir kalau udah nyaman dan design nya oke pastinya harus oke di budget juga dong hehe.  How much is it?  mungkin kalau dibandingkan dengan yang biasa di Department Store pastinya lebih mahal karena ini customized.  Tapi harganya worth it banget dengan kenyamanannya dan itu juga bisa depends on model, seberapa tinggi heels kamu, dan seberapa banyak swarovski yang ingin dipasang.  Waktu penyelesaiannya juga hanya 3 minggu saja, so overall i give Brideseries 5 stars! .

Semoga review ini berguna yaa 🙂

Cheers,

signature 1

Life After Marriage

Dear Readers,

For me personally, my wedding day is the best day of my life.  I couldn’t imagine me with anyone else but my husband.  Not just because we’re still in a honeymoon phase, but i think that is the kind of feeling that we should remember and cherish every single day.  I know this post would be more like married-woman kinda post, but let’s just be honest… a saying that nothing will change after getting married is a total lie hahaha.

  1. Time

Before, maybe your weekend or most of your after-work-time would be with your friends.  After you got married? no no no, maybe you need to reconsider to go home at 12 am.  If you have children this would be more complicated.  Your weekend would be more with family (especially if you are working mom, this is positive).  I think this is where your friendship changes.  Especially if you are the only one in your cycle who got married.  There are posibilities to make time for social of course that’s a must but it would be much less than when you are single.

2. Commitment

If you haven’t got kids then maybe it would be easier.  You just need to prepare your husband’s needs and that’s it.  But if you have kids then your responsibilities would be double.  You will have to prepare your husband and kids’s needs every single day.  24hrs.

3. Money

We can’t deny that we need money to live.  Especially today,  to have a proper life you need to have a stable income.  You need to rent or maybe buy a house, car, etc.  Not to mention other needs for living, kids, and saving.  I’ve never knew it would be that expensive until i got married :p

4. Love

People say it’s easier to start than to maintain.  There are ups and downs in life and you will go through it with one person, the same one.  Though i don’t know yet to be with the same person for years since i just got married last june but i think the point is to fall in love over and over again with the same person.  There’s one phase that i like from watching Grey’s Anatomy (my fav lately 🙂 ), ” Promise to love each other even when we hate each other “.

Those points above maybe make you worry a bit about marriage, but trust me to have a partner in life everything feels better.  You’re not alone and you will have this one person who will be there for you no matter what.

Source: http://google.co.id
Source: http://google.co.id

Marriage is not beautiful, but it’s one heaven of a ride. indeed.

Cheers,

signature 1

To All Women Out There

Dear Readers,

Before, i’ve promised to myself that i will keep posting about literally everything everyday.  I’ll make writing as my therapy, something i would love to do every single day.  As mentioned in my post before i promise to share how i make writing as my therapy, or to be exact why do i have to write. So here it is.

We live in a modern era.  We gotta have to be honest women nowadays are not only women who would stay at home all day and do nothing.  There are countless of working women now, and they’re not only working to earn money.. some of them becoming leaders because they are great.  On the other side there are many of nowaday’s housewifes become an entrepreneur or at least have a social activities with friends.  Women nowadays are different.

“Women have always and will always be “working women”. Women nurture on the home front as they have done throughout time, but now women are stepping outside of the home to contribute in corporate, educational, social service, medical, financial, and a varying and endless list of career paths. Women have played important role in the society.” ( www.daijiworld.com)

So how do we contribute to our society?

Us, as a women, have a freedom to choose our own way.  Some of us prefer to express themselves by becoming a career women in their favourite field, some of us prefer to stay at home as a fulltime housewife to nurture their children, some of us trying to do both, and some of us are still looking for something they can do to express themselves.  No matter what, we have to be smart.  One of Indonesian artist named Dian Sastro said, a woman have to be smart because a smart woman will nurture smart children, and they will lead to a smarter generation 🙂

Me myself are still in the process of finding something that i can do to express myself, and i think writing is one of them.  I’m not a writer, i’ve never write anything even a diary all my life.  But my desire to learn has turned me into someone who can express her thoughts in words.  Maybe for a real writer my writings are sucks, there’s no pattern just messy.  But i don’t care hehe.  I don’t want my hesitance hinder my potential and makes me feel afraid of learning and trying something new.  So in the future i will keep searching for something that i can do other than writing hehe.

Remember, no matter what you do, no one is greater than you in being you.

I am salute to women who like cooking until they make a homemade catering or open orders for cookies and cakes (because i haven’t learned how to cook up until now haha), great women who are working in office now, or maybe those who are pursuing their master degree abroad.  You are great because you’re the only one who understands how to survive in your current condition.

IMG_6700

IMG_5957

IMG_6372

IMG_6737

I’m a wife to my husband, daughter to two families, and a friend  to some.  I do still learning how to survive :p

So i think no one has a right to say to be one kind of woman is better than the others.  Either be a student, or a housewife, or a working mom, or housewife-and-entrepreneur, we are all great.  Because those who are student have no idea how tiring it is to take care of children all day long at home, or those who are housewifes have no idea how difficult it is to be a working mom who has to be working while her children are sick at home.  Maybe some working moms wish to be able to take her children to school everyday, or maybe some fulltime housewifes wish to be a working mom to help family’s economy.  See? we have no idea.

I am very happy to finally share my thoughts and i’d like to know your thoughts about this, so share your thoughts in the comments section below!

Cheers,

signature 1

My Daily Skincare

IMG_6721

“It’s better to buy skincare than make up, you just need to make it beautiful from the inside and done, you wouldn’t need any make up on”.

I do prefer buy skin care rather than make up (husband knows this very well ❤ ), but my skin is more sensitive that’s why i’m really careful in choosing my skin care.  I don’t say products that i use daily will be suitable with any skin type, but it does worth a try.

  1. Avene Eau Thermale

I love this spray! if you use it before you wear any make up it will make your make up stays longer.  For me personally i use this spray after i have my mask done or when my skin feels dry.  You can also use it for redness.

2. Cetaphile Gentle Skin Cleanser

This is my favorite cleanser after Viva cleanser (yes, Viva is also good).  This product wouldn’t make your skin dry.  I use it usually before i wash my face with facewash.  It’s good to clean your face twice, one with cleanser and one with facial wash to make sure your face is really clean.  I tried to clean my face with facial wash only and in 3 days came 1 pimple 😦

3. Papulex Oil-Free Cream

This is my moisturizer, i’ve been using this products for almost 3 years and it fits my skin really well.  I can’t say this product will make your skin brighter, but it will fit those with sensitive skin well.  It also help reduce redness.  I bought it here .

4. Avene Mask

This mask is really good in terms of hydrating.  It doesn’t feel sting and after you’ve done using it your skin will be instantly moist! worth every penny ❤ .  Available only at Guardian or Century.

5. SPOIL Tea tree oil

Looking for a natural way to remove your acne? use tea tree oil! . I bought it here .

6. Exuviance 6 in 1 Serum

The best serum i’ve ever tried! it brightens my skin, doesn’t sting, and no purging.  Though it’s a bit pricey but you can see the result around 2w – 1mo of using it.  Best serum so far.  I bought it online because no stores in Indonesia have it 😦

See ya on the next post!

Cheers,

signature 1